Refused-sångaren: ”Vi återförenas inte”

Uppdaterad
Publicerad

Det återupplivade svenska hardcorebandet Refused har lagt till ytterligare några datum i sin comebackturné. Men det är ingen nystart.

När nyheten kom spreds den som en raket mellan världens alla musikmedier: Det legendariska hardcorebandet Refused från Umeå är tillbaka!

I ett pressmeddelande skrev bandet att ”Refused are not fucking dead”, och bekräftade att de har konserter inbokade både på den stora Coachella-festivalen i Kalifornien i april, och på sommarens Way Out West-festivalen i Göteborg.

Fler konserter bokade

Nyheten satte igång ett surr bland fansen. Är Refused tillbaka för att stanna? Har Sveriges hardcorescen fått sina hjältar tillbaka? Förhoppningarna späddes på ytterligare igår, när bandet hade bokats för sex nya spelningar, både i New York och på norska Øyafestivalen.

Kulturnyheterna ringde upp Refuseds sångare Dennis Lyxzén för att få klarhet.

Är det här en återförening av Refused?

– Nej, vi är inte återförenade. Vi kommer att ge några fler spelningar, men vi kommer inte att finnas kvar som band framöver. Det här är något vi gör under en begränsad tid, och sedan återgår vi till våra vanliga liv, med många andra projekt, säger Dennis Lyxzén.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.