Dubbelpris för ”Jills veranda”

Uppdaterad
Publicerad

Populära SVT-serien ”Jills veranda” tog dubbla priser när Sveriges bästa tv-program korades på Ria-galan under tisdagskvällen.

Svenska tv-eliten samlades på Debaser i Stockholm under tisdagen för att prisa årets bästa tv-program. Det blev dubbelvinst för hyllade ”Jills veranda”, som sändes i SVT i vintras. Programmet tog hem en Ria (priset har fått namnet efter tv-legenden Ria Wägner) för Årets programidé och producenten Agnes Lo Åkerlind vann Årets berättare.

Artisterna hälsade på i Nashville

I ”Jills veranda” bjöd artisten Jill Johnson in andra musiker till sin veranda i countryns hemstad Nashville och tillsammans tolkade de countryns största klassiker. Den bortgångne Kristian Gidlund var en av artisterna som deltog i programmet, som sändes efter hans död.

Medier

Nytt för i år var priserna för webbaserade produktioner. ”Full patte” med systrarna Kronlöf, som finns på SVT Flow, tog hem priset som Årets program online och Aftonbladet vann Årets interaktiva program med ”Brottscentralen”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet