Tonen hårdnar inför det amerikanska presidentvalet. I helgen gick Robert De Niro till hårt angrepp mot Trump – men fick mothugg av sin skådespelarkollega Jon Voight. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, File, AP Photo/John Locher, Richard Shotwell/Invision/AP

Robert De Niro till hårt angrepp mot Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Med mindre än en månad kvar till det amerikanska presidentvalet hårdnar tonen — även i kultur- och nöjesvärlden. I ett videoinlägg går skådespelaren Robert De Niro till hårt angrepp mot presidentkandidaten Donald Trump och vill ”slå honom på käften”.

I nattens debatt fortsatte de allt hårdare angreppen mellan presidentkandidaterna. Hilary Clinton valde att inte ens ta sin motståndare i hand inför debatten och Donald Trump gick så långt som att hota Clinton med fängelse om han blir president.

Det omdiskuterade klippet från 2005 som Washington Post publicerade i fredags, där Trump med en rad sexistiska uttalanden berättar att han som känd kan göra vad han vill med kvinnor, blev också en central del i debatten.

Bortklippt material

Och i spåren av skandalfilmen har också tonläget bland kända namn i den amerikanska kultur- och nöjesvärlden skruvats upp rejält. I helgen fick ett videoinlägg signerat skådespelaren Robert De Niro stor viral spridning.

Klippet ska enligt Variety vara bortklippt material ur en kampanjfilm för att få amerikaner att gå och rösta i november. Innehållet blev för starkt för kampanjen och i stället släpptes materialet för sig. I filmen går De Niro till hårt angrepp mot den republikanska presidentkandidaten.

”En fähund”

”Han är så uppenbart dum. Han är en skit, en fähund, en gris. Han är en bedragare, en skojare, en odugling som inte vet vad han pratar om, inte gör sina läxor, inte bryr sig, inte betalar skatt. Han är en idiot”, säger han i filmen.

Enligt Variety är klippet gjort av produktionsbolaget Anonymous Content och var det material regissören fick av De Niro på frågan: Vad är viktigt för dig?

Kollega till motangrepp

Efter att filmen fått virala vingar och spridits över hela världen har skådespelaren också fått mothugg. Bland annat skriver Jon Voight, sedan länge uttalad republikan, på Twitter att han skäms över sin skådespelarkollegas angrepp.

”Jag känner till få män som inte har pratat om kvinnor med liknande sexuella uttryck, speciellt i unga år.  I ett och ett halvt år har Trump jobbat hårdare än någon annan människa jag känner för att nå fram med ett bra budskap till det amerikanska folket”, skriver Jon Voight på mikrobloggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.