Bilden är ett montage. Foto: Skärmdump

Ronaldostaty väcker uppmärksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Den nya statyn på Madeira har blivit till ett enda stort skämt världen över, men det är inte första gången en skulptur av Ronaldo framkallar reaktioner.

Det var igår som flygplatsen på Madeira bytte namn till Christian Ronaldo Madeira International Airport, men den stora snackisen var inte namnbytet. Istället hamnade allt fokus på en bronsfärgad byst med lite för tättsittande ögon. Och de var inte bara de 5000 fansen på plats som reagerade, modifierade bilder spreds snabbt och olika kreativa förolämpningar twittrades ut världen över.

Foto: Skärmdump.

Inte första gången

Men det är inte första gången avbildningar av Ronaldo anklagas för att ha lite märkliga proportioner När Madeiraborna 2014 reste en staty till fotbollsstjärnans ära hamnade fokus på den väldigt framträdande grenen under hashtaggen #ronaldoerection. Ronaldo ignorerade uppståndelsen och skrev själv på sin twitter om hur ärad han var över att få en staty på Madeira.

Ronaldostatyn från 2014. Foto: TT/Gregorio Cunha

Nöjd konstnär

Hur Ronaldo känner kring den nya statyn framgår inte, men konstnären Emmanuel Santos själv är nöjd med sitt arbete och säger till den brasilianska tidningen Globo att det är en fråga om smak:

– Inte ens Jesus gjorde alla nöjda.

Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.