Foto: SVT

Rönndahl och Höglund tog hem andra raka segern i På spåret

Uppdaterad
Publicerad

Det gick som på räls. Jesper Rönndahl och Elisabet Höglund repriserade sin seger från förra året och tog hem även denna säsong av På spåret.

Det blev dubbelt upp för duon. För andra året i rad tog Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl hem segern i SVT:s frågeprogram På spåret.

– Vi släpper det inte ifrån oss så lätt alltså, sa Jesper Rönndahl inifrån dressinen när tävlingen var avgjord.

– Ni kommer aldrig att bli av med oss, fyllde Elisabet Höglund i.

Repris av första ronden

Med en sammanlagd poäng på 39 slog de debutantparet i tävlingen Anna Ekström och Göran Hägglund som fick ihop totalt 31 poäng i fredagens final.

– Det är lite magiskt att det här var också så vår första match slutade, 39–31, anmärkte Anna Ekström efter förlusten.

Det var dock inte helt sant. De både lagen har mycket riktigt möts tidigare i årets säsong, när de tävlade mot varandra i den första tävlingsgruppen i årets säsong. Resultatet då blev 39–30 till Rönndahls och Höglunds fördel, alltså i alla fall nästan precis likadant.

Nästan rekordpoäng

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl har överlag haft en framgångsrik säsong, då de i förra veckans avsnitt plockade hem hela 51 poäng, i semifinalen mot Thomas Nordegren och Louise Epstein. Poängsumman är den näst högsta någonsin i programmet sedan Kristian Luuk och Fredrik Lindström tog över programmet 2009, slaget bara av Hélène Benno och Peter Appelgren med 54 poäng i en tidigare säsong.

Rönndahl och Höglund är också de första att vinna programmet två gånger i följd sedan 1993, då programmet hade en annan utformning med tre tävlande i varje lag. Vinnare då var Björn Hellberrg, Mats Strandberg och Bengt Grive, som faktiskt vann hela fyra år i rad (även om Bengt Grive var utbytt mot Joakim Nyström i säsongen 1990).

De senaste att ha tagit två icke-konsekutiva segrar i programmet är Ellinor Persson och Dick Harrison, vinnare i säsongerna 2004–2005 och 2012–2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.