Sally Palmqvist Procopé är ny konstnärlig ledare för Orionteatern. Foto: Petra Huisman

Sally Palmqvist Procopé tar över Orionteatern

Uppdaterad
Publicerad

Den uppmärksammade regissören tar över som konstärlig ledare efter Lars Rudolfsson.

Den senaste tiden har hon skapat stor uppmärksamhet för ”Kärleken kommer skilja oss åt” på Dramaten, en föreställning baserad på Joy Divisions musik.

Tar över teatern

Nu blir regissören Sally Palmqvist Procopé ny konstnärlig ledare och vd för Orionteatern, där hon efterträder Lars Rudolfsson som har haft sammanlagt 23 år på posten.

– Vi i styrelsen är mycket glada att vi kunnat rekrytera en av våra främsta yngre regissörer som ny ledare för Orionteatern, säger Per Sundgren, ordförande i Orionteaterns styrelse, i ett pressmeddelande.

Brett spektrum

Sally Palmqvist Procopé har tidigare varit konstnärlig ledare för Unga Turteatern och har som regissör satt upp bland annat ”Hans och Greta” på Dramaten, ”Värmlänningarna” på Orionteatern och ”Leendets land” på Unga Tur.

I höst kommer Palmqvist Procopé att sätta upp Barbro Lindgrens ”Loranga” på Orionteatern, och tillträder som konstnärlig ledare den 1 januari nästa år. Lars Rudolfsson kommer att fortsätta på Orionteatern, bland annat som regissör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.