Aftonbladet inte till salu – om man ska tro Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal. Foto: TT

”Aftonbladet är inte till salu”

Uppdaterad
Publicerad

Norska mediekoncernen Schibsted överväger att sälja Aftonbladet till konkurrenten Bonnier, uppgav norska affärstidningen Dagens Næringsliv i går.

En affär skulle vara uppseendeväckande, bland annat eftersom Bonniers redan äger Expressen. Men uppgifterna avfärdas av Raoul Grünthal, koncernchef för Schibsted Sverige:

– Det är helt fel. Det kan jag dementera rakt av. Att Bonnier skulle köpa Aftonbladet är en absurd tanke. Då är det mer sannolikt att Grönköpings Veckoblad skulle köpa Expressen, säger han.

Varför?

– Aftonbladet är inte till salu och det är en ologisk affär, säger Raoul Grünthal.

Chefredaktören dementerar

Även Aftonbladets chefredaktör Jan Helin avfärdar uppgifterna.

”Jag har inget att säga i detta utöver den dementi av uppgifterna som Schibsteds koncernchef i Sverige Raoul Grünthal redan uttalat. Aftonbladet är inte till salu” skriver han i ett mejl till Kulturnyheterna.

”Vill inte dra snabba slutsatser”

Expressens chefredaktör ställer sig avvaktande till ryktena.

”Jag vill inte kommentera uppgifterna i Dagens Næringsliv närmare, men kvällspressen är en stor och lönsam kategori med två titlar som dominerar digitalt och därför är det heller inte konstigt om det på sina håll diskuteras hur vi ska vara fortsatt starka. Ytterst är det förstås, någon gång, ägarna i Stockholm respektive Oslo och New York som avgör. Jag tror att man ska långa perspektiv på detta och inte dra för snabba slutsatser av vad som sägs och spekuleras nu.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.