Donald Trump och Arnold Schwarzenegger. Foto: TT

Schwarzenegger dissar Trump i twittervideo

Uppdaterad
Publicerad

Fejden mellan Arnold Schwarzenegger och Donald Trump fortsätter.

Nu ger före detta guvernören presidenten hård kritik i en 40 sekunder lång video på twitter.

– Donald, opinionssiffrorna är här och du är dissad, säger han.

I måndags offentliggjordes nya opinionssiffror som visar att bara 37 procent av de amerikanska väljarna har förtroende för Donald Trump. Det är den lägsta siffran någonsin för en amerikansk president.

Undersökningen fick skådespelaren och den före detta guvernören i Kalifornien Arnold Schwarzenegger att ta tillfället i akt och kritisera Trump. I en twittervideo ifrågasätter han presidentens politik, rapporterar Huffington Post.

Har bråkat i månader

– Men vad förväntar du dig? Jag menar, du tar bort fritidsarrangemang för barn och matutskick till de fattiga, det är inte vad man kallar att ”make America great again”. Kom igen! säger han.

Trump och Schwarzenegger har bråkat på twitter i flera månader. Det eskalerade när Schwarzenegger tog över programledaruppdraget för realityserien ”The apprentice” efter Trump. Då skyllde Trump programmets dalande tittarsiffrorna på Schwarzenegger.

Trump, som annars är en flitig twittrare, har inte svarat på Schwarzeneggers utspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.