Freezing Moon-stocken

Shoreline-sten blev metalhyllning

Uppdaterad
Publicerad

Historien om stenen som restes av anonyma konstnärer för att hylla bandet Broder Daniel är inte över. Nu har hyllningsstenen istället ersatts med en stock – som hedrar metalbandet Mayhem.

Det var i samband med årets Way Out West-festival som Stenen restes i kanten av Slottskogen, platsen där det numer nedlagda indiepop-bandet gjorde sin sista spelning. På stenen sitter en platta med texten ”spela Shorline” – ett uttryck som anspelar på Broder Daniels största hitlåt och frasen har kommit att bli legendarisk bland bandets fans.

Men för några dagar sedan välte stenen av okänd anledning och nu har den ersatts med en trästock, rapporterar tidningen Gaffa. Nu har stenen istället ersatts med en trästock som hyllar det norska metalbandet Mayhem.

Kommunen har tidigare haft planer på att ta bort Shoreline-stenen, vilket följdes av protestgrupper på facebook och dialog med kommunen. Vad som nu kommer att hända med både stock och sten är oklart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.