Foto: TT.

Sissela Kyle ny chef på Parkteatern

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och regissören Sissela Kyle tar över som chef och konstnärlig ledare för Parkteatern i Stockholm.

Kyle efterträder Linda Zachrison, som ska bli kulturråd i Washington. Men frågan är om besökarna kommer att märka av chefsbytet.

– På ett sätt så hoppas jag inte det, för Linda har varit så fantastiskt bra. Jag vill fortsätta det arbete som hon utfört, säger Kyle och nämner bland annat samarbetet med Kungliga operan och satsningen på en dansmånad som en del av Parkteaterns förnyelse.

Ont om tid

Sedan finns det inte så mycket tid att göra om nästa sommars program på, enligt Kyle.

– Jag tillträder i januari och redan är mycket satt för nästa år. Men det är klart att jag vill göra avtryck. Jag är kanske mer intresserad av humor än vad Linda är till exempel.

Inte bara centrum

Vad är det du gillar mest med Parkteatern?

– Jag gillar att den är så decentraliserad. Det är en av hörnstenarna, att man inte behöver åka in till Stockholms centrum för att gå på teater och att det blir så många samarbeten med lokala grupper runt om i Stockholm.

Kommer Parkteatern uppta all din tid?

– Jag har en del åtaganden som jag tackat ja till sedan tidigare, men jag har inte tackat ja till det här jobbet för att samtidigt göra en massa annat. Men jag kommer att vara konferencier på QX-galan bland annat.

Inte på Guldbaggegalen i år?

– Nej. I år får jag gå dit som gäst.

Tre år

Sissela Kyles förordnande som chef på Parkteatern är på tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.