Foto: Stina Stjernkvist

Skrällen: Loreen ute ur tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta ESC-vinnaren föll i Andra chansen.

Storfavoriten Loreen slogs ut av Anton Hagman.

– Jag hade kunnat köra safe, men det är inte därför jag är här, säger Loreen.

Det tog slut i Andra chansen. Loreen fick se sig besegrad av Melodeifestival-debutanten Anton Hagman och slogs ut ur tävlingen. Ett resultat som sa emot både kritiker och oddsmakare.

– Det känns okej. Jag kände mig rätt så lugn och jävligt tacksam, även om det låter impossible, men det är faktiskt sant. Jag har inte kunnat landa i det riktigt själv än, för det tar tid för mig, men jag tror att det har att göra med att med att jag har fått ovanligt mycket stöd från både press och folk runt omkring, säger Loreen strax efter direktsändningens slut.

Melodifestivalen 2017

Läs mer: Här är hela startfältet

Förlusten kom inte som någon överraskning.

– Jag hade det i bakhuvudet från början. Jag hade kunnat köra safe, men det är inte därför jag är här. Not in these times.

”Tror folk förstår precis”

Vad hände? Varför vann Anton över dig?

– Han är galet genuin i det han gör. Det var nästan lite som ”Euphoria”, han står där själv och det är jävligt strongt av honom att ställa sig där. Jag tycker att han är genuin och jag är inte ett dugg förvånad.

Är ditt nummer för svårt och krångligt?

– Krångligt tror jag inte det är. Svårt...nej, det tror jag inte. Jag tror folk förstår precis. Jag tror att det är mycket att smälta och ta ställning till och det är inte meningen att det ska vara...det är ingen danslåt. Det är på ett sätt blodigt allvar.

Björkman är besviken

Tävlingsproducent Christer Björkman är besviken över resultatet.

– Ja, lite är jag det faktiskt. Vi har gjort en resa hela vägen ihop tidigare, så på ett personligt plan är jag väldigt besviken för hennes skull. Det hade varit väldigt spännande att de här elva länderna (i den internationella juryn, reds anm) hade tagit emot henne, jag hade jättegärna sett att hon gick till final. Men de fyra som gått till final har gjort det för att folket ville det, säger han.

Läs mer: De går vidare från Andra chansen

Tror du att en artist som Loreen kan generera proteströster?

– Jag tror inte det. Vi kan prata mer om det när röstningssiffrorna har släppts. Men man kan se att det är väldigt små marginaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet