Spanarna Calle Norlén, Per Naroskin, Jonas Hallberg, Ingvar Storm, Sissela Kyle, Göran Everdahl, Johan Hakelius, Helena von Zweigbergk och Jessika Gedin. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

”Spanarna” vann Guldrosen

Uppdaterad
Publicerad

Det långlivade succéprogrammet ”Spanarna” i P1 vann Guldrosen, Rose d´Or, igår.

Programmet som sänts sedan 1988 vann pris i klassen Reality & Factual Entertainment då Guldrosen delades ut för 53:e gången. Priset är en utmärkelse för särskilt framstående underhållningsprogram i radio och tv.

I varje avsnitt av programmet diskuterar en panel tendenser i nutiden och presenterar sedan sina framtidsvisioner för lyssnaren. Programmet vann Stora Radiopriset i kategorin Årets Underhållning 2012.

Medier

Programmets upphovsmän, Ingvar Storm, producent och programledare och Daniel af Klintberg, chef för SR:s underhållningsavdelning, var på plats i Berlin igår kväll för att ta emot priset.

– Spanarna är i grunden en helt fenomenal programidé som visar att det oftast blir bäst när man inte krånglar till det, säger Daniel af Klintberg i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet