Spökskrivare stämmer Courtney Love

Uppdaterad
Publicerad

Courtney Love stäms av sin spökskrivare för memoaren ”Girl With the Most Cake” som inte är publicerad ännu.

Spökskrivaren Anthony Bozza levererade ett manuskript till artisten Courtney Love i januari 2014. Mer än ett år senare har Bozza inte fått fullständigt betalt och boken är ännu inte publicerad skriver The Guardian.

I en intervju med the Daily Telegraph förra året berättade Courtney Love att hon har avvisat Bozzas version av hennes liv. ”Det låter som att jag är hög på kaffe och socker och på ett riktigt dåligt humör”, säger hon i intervjun.  

Kräver skadestånd

När det 123.375 ord långa manuset lämnades in förra året fick Bozza en betalning på 100.000 dollar (cirka 862.000 kronor). I stämningsansökan hävdar spökskrivaren att han har rätt till ytterligare 200.000 dollar i skadestånd, eftersom det var den lägsta summan som han blivit lovad i förskott.

Enligt stämningsansökan har Courtney Love redan tagit del av 400.000 dollar av de 1,2 miljoner dollar som förlaget betalar ut i förskott. Bozzas advokat säger att Love hade fått en större del av förskottsbetalningen om hon hade lämnat in manuskriptet till memoaren.

Försening

Loves memoar ”Girl With the Most Cake” var planerad att släppas under hösten 2012. Enligt Bozza beror förseningen på att Love gjort sig onåbar under månader i sträck, vilket har försvårat skrivandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.