Ställer sig inte bredvid Jimmie Åkesson – Juholts debattkrav kvarstår

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt ångrar inte beslutet att hoppa av partiledardebatten i SVT:s Agenda tidigare i höstas.

S-ledaren slog samtidigt fast att han inte kommer att ställa upp på att stå på samma sida som SD-ledaren Jimmie Åkesson i kommande debatter heller. Det framgick vid ett socialdemokratiskt medlemsmöte under onsdagen, rapporterar Sveriges Radio.

– Hade vi gjort det nu, hade vi tvingats göra det ända fram till nästa val, sade Juholt på medlemsmötet.

Även Vänsterpartiet valde att bojkotta SVT:s partiledardebatt, men Miljöpartiets språkrör Åsa Romson fanns med i studion.

Håkan Juholt hävdar nu att oppositionspartierna S, V och MP enats om att inte stå sida vid sida med SD-ledaren under kommande debatter.

– Och om inte SVT ändrar sig så går partiledardebatterna över till TV4. De tror att man ska komma så fort de knäpper med fingrarna, så är det inte alls. Jag ställer inte upp på det. Behandlar de inte Socialdemokraterna med respekt kan de köra programmen utan oss, sade Håkan Juholt, enligt Sveriges Radio.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.