Stockholm ansöker om World Pride

Stockholm Pride tänker ansöka om att få anordna World Pride år 2012. Stockholm stad stöder ansökan och hoppas att huvudstaden ska kunna visa upp sig som den mest öppna och tillmötesgående staden i världen.

World Pride har tidigare arrangerats två gånger - i Rom 2000 och i Jerusalem 2006. Nu vill Stockholm Pride att det tredje World Pride ska hamna i Sveriges huvudstad. I slutet av augusti lämnar de in ansökan.

– Vi tror att World Pride i Stockholm skulle lyfta hbt-frågorna i många olika sammanhang både i Sverige och internationellt, berättar Jesper Hansén, sekreterare för Stockholm Pride, som arbetat fram föreningens ansökan.

Stockholm Pride gick ut i morse med en debattartikel i gratistidningen City om arrangemanget. Jonah Nylund, Stockholm Prides ordförande, har undertecknat debattartikeln, tillsammans med finansborgarråd Sten Nordin och finanslandstingsråd Catharina Elmsäter-Svärd, båda i Stockholm. I debattartikeln framhålls att mycket finns kvar att arbeta med när det gäller hbt-frågor.

– Vid ett eventuellt World Pride vill vi visa upp Stockholm som den mest öppna och tillmötesgående staden i världen, säger Sten Nordin i ett pressmeddelande.

Stockholm Pride ansöker stärkta av sin framgång med årets EuroPride om att få anordna WorldPride 2012. Under åren fram till dess skall föreningen tillsammans med Stockholms stad och län arbeta hårt för att kunna visa upp Stockholm som den mest öppna staden i världen. I slutet av oktober avgör den internationella samarbetsorganisationen InterPride om Stockholm får förtroende att vara värdar för World Pride 2012.

Publicerad: