Rebecca Ferguson vid premiären av Mission: Impossible – Rogue Nation Foto: TT

Svenska Ferguson mest klickad i filmvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Ferguson är den skådespelare som flest har sökt efter under veckan på filmsdatabasen IMDb, efter hennes insats i senaste ”Mission: Impossible”.

Svenska Rebecca Ferguson är den senaste i raden av svenskar i Hollywood. Efter premiären av den femte Mission: Impossible-filmen har Rebecca Fergusson i rollen som Ilse Faust, rönt stora framgångar och uppmärksammats för sin insats.

I nuläget är hon den skådespelare som är mest eftersökt på världens största filmdatabas IMDb. Det enligt hemsidans söktjänst STARmeter, som rankar populariteten hos skådespelare baserat på hemsidans sökhistorik.

”Personligen utvald”

Rebecca Fergusson blev 2014 nominerad till en Golden Globe för sin insats i The White Queen, i vilken hon spelar titelrollen som drottning Elisabeth Woodville.

Tom Cruise är förutom huvudrollsinnehavare i Mission: Impossible, även en av nyckelpersonerna bakom produktionen av filmerna och valde personligen ut Ferguson efter hennes insats i The White Queen.

Rebecca Ferguson inledde sin karriär i slutet på nittiotalet som Anna i Tv4s såpopera Nya Tider och har förutom en roll i Richard Hoberts ”En enkel till Antibes” även spelat mot Dwayne Johnson i remaken av ”Hercules.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.