Det svenska spelet ”The division” är en av höjdpunkterna när Comic Con anordnas i Sverige för första gången. Foto: TT

Svenskt Comic Con slår upp dörrarna

Uppdaterad
Publicerad

Världens största mässa för tv-spel, serietidningar och fantasy, Comic Con, kommer till Sverige. På torsdagen inleder den amerikanska nöjesjätten sitt samarbete med svenska Gamex i en fyra dagar lång mässa.

Mellan den 30 oktober och den 2 november kommer några av världens största spelproducenter att visa upp sina kommande titlar på spel- och serietidningsmässan Comic Con/Gamex på Kistamässan i Stockholm.

Ett av årens dragplåster är svenska Massive Entertainments kommande titel ”The Division”. Spelet är baserat på författaren Tom Clancys romanvärld och utspelar sig i New York efter att en influensapandemi slagit ut samhället. ”The Division” har blivit en av spelvärldens största snackisar det senaste året.

Även skådespelaren R J Mitte, känd som Flynn i ”Breaking Bad”, kommer att gästa mässan. Några av höstens största spelsläpp, däribland ”Dragon Age: Inquisition”, ”Assasins Creed: Unity” och ”Far Cry 4”, kommer att visas upp för besökarna, och på söndagen hålls det svenska kvalet till World Cosplay Summit.

Comic Con anordnades för första gången i San Diego i Kalifornien 1970. Vad som började som en blygsam serietidningsmässa har vuxit till en av världens största nöjesmässor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.