Sverrir Gudnason Foto: TT

Sverrir Gudnason rädd att ha chockat mamma

Uppdaterad
Publicerad

Han hade övat i dagar på trapetsnumret. I största hemlighet. Guldbaggebelönade Sverrir Gudnason är rädd att han chockade sin mamma under galakuppen.

Hans barn delade ut priset för Bästa manliga biroll, utan att Sverrir Gudnason visste om det.

Senare belönades han med en guldbagge för Bästa manliga huvudroll.

Guldbaggen 2015

– Jag trodde inte det, eftersom jag fick en förra året. Det har hänt förr att skådisar inte har fått någon guldbagge då, så statistiken såg mörk ut, säger Sverrir Gudnason.

”Tänkte att jag blivit knäpp”

Innan vinsten bjöd Sverrir Gudnason på en trapets- och enhörningsshow, tillsammans med programledaren Petra Mede. 

– Vi repade i några dagar så jag är väl ingen hejare på trapets. De ringde och jag tyckte att det var en kul idé så jag tänkte, jag kör, säger han.

Showen var en överraskning för alla i publiken – inklusive familjemedlemmar.

– Det var mycket överraskningar hit och dit. Min mamma, som satt bredvid mig visste inte att jag skulle göra trapetsnumret. Jag kan tänka mig att det högg till lite i magen på henne när jag ställde mig upp och ropade. Då tänkte hon kanske att jag hade blivit lite knäpp, säger Sverrir Gudnason.

”Min största idol”

Efter galan säger Petra Mede att hon är nöjd med Gudnasons insatts.

– Det var hans förtjänst. Han gjorde exemplariskt ifrån sig. Allt gick som det skulle, eller jag hade inte koll på tidschemat men jag tror att vi drog över några minuter, kanske på Kulturnyheternas bekostnad.

Om hon också hade en chockad mamma i publiken är oklart, men väl en idol.

– För mig personligen var det roligt att Suzanne Reuter var här. Hon är min största idol sedan länge, och nu sa hon att jag var lite bra. Det kommer jag att leva på länge, säger Petra Mede.

Se Sverrir Gudnason och Petra Medes nummer genom att klicka på bilden längst upp i artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbaggen 2015

Mer i ämnet