SVT lanserar ny kanal på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Nu får SVT Play och Play Rapport sällskap av ytterligare en webbkanal on demand. Play Prima fokuserar på svenska tv-serier i bästa kvalitet.

Gillar du svenska serier, men ogillar att anpassa dig efter en tablå? Då kan SVT Prima vara något för dig. I dag lanseras SVT:s tredje nischkanal på nätet. Den beskrivs med orden ”våra bästa tv-serier i en egen kanal på webben”. Besökarna kan redan nu se veckans avsnitt av Andra avenyn, Svensson Svensson, båda säsongerna av Höök, samt den nya svenska dramaserien Livet i Fagervik. Senare i höst kommer även julkalendern och serier som Saltön och Leende guldbruna ögon att dyka upp i den nya kanalen.

– Play Prima blir en kanal med högklassigt innehåll i den bästa tekniska kvalitet som finns på webben i dag, säger Lena Glaser som är chef på SVTi.

Kanalen är enkel att använda och kommer löpande att fyllas på med nya svenska dramatitlar. Utsändning sker i upp till 2.4Mbit/s och är anpassad för tittning i fullskärm eller på tv-skärm. Play Prima anpassar sig efter besökarens uppkoppling och datorkapacitet.

– När det gäller den här typen av innehåll tror vi att utsändningskvaliteten får allt större betydelse. Fler och fler tittar på tv via datorn och fler och fler väljer dessutom att koppla ihop datorn med tv:n. Då vill vi naturligtvis att de ska få en så bra tittarupplevelse som möjligt, säger Lena Glaser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.