SVT Flow är en ny tjänst, som just nu är under utveckling på SVT. Den är tänkt att lanseras senare i vår. Foto: SVT.

SVT lanserar ny webbtjänst

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Television utvecklar nu en ny sorts webbtjänst, som riktar sig till de som nu i allt högre grad väljer att titta på webb-tv.

SVT Flow, som ska lanseras senare under våren, kommer att blanda vanlig on demand-tv (som SVT Play) med tablålagda spellistor. Idén är sedan att tittarna ska kunna välja hur de vill konsumera sina program, via spellistor eller genom aktiva egna val.

– Det är först när man möter den här tjänsten som kan få en uppfattning om vad det är, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på SVT.

Medier

Förändrade tittarmönster

– Vi på SVT och många andra tittar på hur framtidens tv-tittning kan tänkas bli. Och vi ser nu att tittande på ”tv-tv” börjat minska samtidigt som tittandet på on demand ökar. Vi vill kunna erbjuda det bästa från både ”tv-tv” och on demand-tittning, säger hon.

SVT Flow kommer att bygga på egenproducerade titlar och inköp, men även på titlar från det vanliga utbudet och repriser. Allt som finns i SVT Flow kommer samtidigt finnas i SVT Play.

– Men allt som finns i SVT Play kommer inte att finnas i SVT Flow. Vi väljer ut titlar som vi tror passar målgruppen som befinner sig mitt i livet. Det kommer vara en tillbakalutad tjänst, säger Glaser.

På försök

Med den nya tjänsten hoppas SVT kunna nå en publikgrupp som bolaget annars inte är som starkast i.

– Vi starar SVT Flow som en försöksverksamhet. Det är också en tjänst som kommer att utvecklas med tiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet