Foto: skärmdump: svtnyheter.se

SVT nominerat till bästa nyhetssajt

Uppdaterad
Publicerad

Sajten du läser detta på är nominerad till priset ”Best News Website” i konkurrens med bland andra brittiska The Guardian och tyska Bild.

Priset delas ut av den internationella branschorganisationen WAN–IFRA (World Association of Newspapers and News Publishers) i samband med en kongress om digitala medier i London i april.

SVT:s nyhetssajt svtnyheter.se är nominerade tillsammans med The Guardian, tyska Bild och portugisiska Publico.

– Det här är ett bevis på att vi gör någonting rätt och att det finns en plats för kvalitetsnyheter i den digitala världen, säger Kristian Lindquist, nyhetschef online på SVT Nyheter.

Lindquist beskriver sajtens bredd som en av de främsta styrkorna.

– Vi jobbar med databasjournalistik, visualiseringar och nyhetsmaterial från hela Sverige och världen, liksom kultur, sport och vetenskap.

Fler och fler besökare väljer att ta del av SVT:s nyhetstjänst. Både på webben och via appen. Förra veckan hade svtnyheter.se 1.758.484 unika besökare.

Priset ”Bästa nyhetssajten” delas ut på konferensen Digital Awards i London i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.