Snart till konsert? Foto: TT Bild

Symfoniorkester ger marijuanakonserter

Uppdaterad
Publicerad

Colorados symfoniorkester annonserade förra veckan att de vill ge så kallade Marijuanakonserter.

Initiativet kommer efter att staten Denver nyligen har legaliserat drogen och orkesterdirektören Jerry Kern tror att arrangemanget ”Classical Cannabis the high note series”, ska leda fler sponsorer och ny publik.

Tanken är att publiken ska ha möjlighet att ta sig ett bloss på en avskild terrass samtidigt som de avnjuter orkesterns musik.

Musikaftnarna kommer inte hållas i stadens konserthus, där orkestern brukar hålla till, utan i ett av stadens konstgallerier, med det i sammanhanget passande namnet Space gallery.

Omdiskuterat förslag

I går skickade stadens politiska ledning ett brev till orkestern där de avråder till att genomföra projektet. Politikerna uttrycker oro för att det hela kommer att leda till cannabisbruk på allmän plats, något som fortfarande är olagligt i Denver.

Till svar har juridikprofessor Sam Kamin uttalat sig i Denver Post och sagt att Space Gallery-tillställningen att betrakta som ett slutet sällskap. Återstår att se hur det går.

Den första konserten är tänkt att hållas om två veckor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.