Frankfurt kommer att öppna Europas första technomuseum 2017. Foto: TT

Technomuseum till Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Frankfurt kommer att öppna Europas första technomuseum 2017. Bakom initiativet står DJ:n som myntade begreppet ”techno”.

The Museum of Modern Electronic Music (MOMEM) kommer att bli Europas första technomuseum skriver Dagens Nyheter. Bakom initiativet står DJ:n Andreas Tomalla, Talla 2XLC, som myntade begreppet ”techno”.

Staden Frankfurt har hyrt ut lokalerna gratis till grundarna, vilket enligt tidningen Dazed bekräftar att tyskar ser på elektronisk musik som en viktig del av deras kulturella identitet.

Museet, som blir det andra i sitt slag i världen, ska enligt DN ”fokusera på den sensoriska upplevelsen som ett klubbesök förmedlar”. Workshops och live-events kommer att anordnas och det finns även en ambition att visa på hur musikstilen påverkar samtidskulturen.

Det första technomuseet öppnade i Detroit 2003.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.