John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney och George Harrison 1963. Foto: TT

The Beatles – en kassako för Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Trots att bandet upplöstes för över 40 år sedan drar bandet in stålar till hemstaden.

Det är Liverpool kommun som ligger bakom en rapport som gör gällande att arvet efter the Beatles drar in stora summor till staden, rapporterar BBC.

I Liverpool kan fans bland annat besöka Penny Lane och Strawberry fields som gett namn till några av bandets stora hits, samt kolla på platser som bandmedlemmarna bott på.

Bandet sysselsätter också stadens invånare, enligt rapporten tros 2335 jobb vara kopplade till bandets inverkan på staden.

Turismen växer

Den Beatles-relaterade ekonomin växer fortfarande enligt rapportern, anledningen är bandet fått en starkare skara fans i länder som Kina och Brasilien, utöver den trogna skaran som finns i funnits i Europa allt sedan bandet slog igenom på 60-talet.

Nu vill de styrande i Liverpool utöka och stärka turistnäringen som kopplas till att the Beatles formades i staden, bland annat vill de bilda en ”arvet-efter-beatles-grupp” som ska utöka sektorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.