Julkalendern Trolltider – legenden om bergatrollet, är den mest sedda julkalendern någonsin på SVT Play. Foto: Johan Paulin JPA

”Trolltider” slår tittarrekord på SVT Play

Uppdaterad
Publicerad

Julkalendern ”Trolltider” slår publikrekord. Inget annat program har nått 1,28 miljoner inom en månad på SVT Play, enligt SVT:s presstjänst.

Rekordsiffran gäller som sagt SVT Play. Men även den så kallade ”livetittningen” på SVT 1 har setts av många, där tittarsiffrorna i snitt ligger på 702 000 för samtliga 24 avsnitt.

”Det är fantastiskt att vår julkalender har lyckats trollbinda publiken, att de har tagit den till sina hjärtan och följt med ända fram till julafton. Det är en historia som har lyckats fånga tittare i alla åldrar”, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama i ett pressmeddelande.

”Trolltider – legenden om bergatrollet” är en fristående fortsättning på julkalendern ”Trolltider” från 1979.

I rollerna ser vi bland andra Matilda Gross, Ossian Skarsgård, Kjell Bergqvist, Katarina Ewerlöf, Malte Gårdinger, Nour El Refai, Helmon Solomon och Hampus Hallberg.

Se Kulturnyheternas intervjuer med två av rollerna i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skådespelarna Matilda Gross och Kjell Bergqvist syns i rollerna i ”Trolltider”. Foto: Helena Igwe/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.