Konserten ”Hela Sverige skramlar” kommer att Tv-sändas av tio kanaler samtidigt. Foto: TT

Tv, radio och webbkanaler samsänder alla ”Hela Sverige skramlar”

Uppdaterad
Publicerad

Insamlingskonserten till förmån för människor på flykt kommer sändas av tio tv-kanaler samtidigt och av Sveriges Radio.

Biljetterna till insamlingskonserten, som äger rum den 29 september, sålde slut på mindre än ett dygn. Arrangörerna till konserten erbjuder nu sändningsrättigheterna av evenemanget gratis till ett flertal mediehus, för att få så stor spridning av konserten som möjligt.

– Vi ville att så många som möjligt skulle kunna nås av konserten, med ambitionen att samla in så mycket pengar som bara möjligt, säger Mikael Tillman och fortsätter.

#flykt

– Alla har stått med öppna armar och välkomnat oss, för många har det i princip det varit självklart att vara en del av sändningen.

De tv-kanaler som i nuläget har meddelat att de kommer sända konsertern är:

SVT, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad.

Dessutom sänder Sveriges Radios P4 galan.

Arbetar ideellt

Alla som arbetar med konserten jobbar enligt Mikael Tillman ideellt, under konserten kommer det innebära cirka 400 personer.

– Det går framåt, det är mycket jobb men det är många som är involverade. Vi har en bra bild av vad vi vill. Vi är nere på detaljnivå nu och pratar också med alla artister om hur det ska bli.

Öppen sluttid

Konserten har i nuläget ett fyrtiotal framträdanden från några av Sveriges största artister. Konserten början klockan 19.00 och något sluttid är ännu inte fastställd.

– Haha, just nu är det öppen sluttid. Nej men vi räknar runt 22.30-23.00. Vi tror att det kommer bli en del spontana inslag. Det är ju inte i första hand inte en tv-sändning utan en konsert. Vi kommer styras av kärlek och glädje mer än punkt och pricka. Sen vill vi ju inte att det ska bli orimligt att vara där som besökare, det gäller att bygga en brygga.

Privat initiativ

Konserten började som ett privat initiativ av ett gäng vänner inom bokningsbranschen. Reaktionerna från personal och artister har enligt arrangören Malin Larsson varit överväldigande.

– Från alla håll har vi fått frågan ”Vad kan jag göra?” Det har varit en enorm respons på det här. Återigen märker man att när det finns någonting man kan göra så vill man hjälpa till, någonting hands on, säger hon.

Konserten kommer regisseras av Edward af Sillén som ser fram emot sändningen och tror att det kommer bli någonting unikt.

– Jag tror att det här kommer att bli alldeles fantastiskt. Det handlar om att alla på scenen och bakom scenen gör det här som ett hjärteprojekt. Det är en konsert vi gör, och inte en show. Det ska likna någonting vi inte har sett förut, men projektet är fortfarande i sin linda, har han tidigare sagt till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet