I fjol beslutade TV4 att lägga ner alla sina regionala nyhetsredaktioner. Foto: TT

TV4 listar lokala program

Uppdaterad
Publicerad

Dramaserien Wallander som utspelas i Ystad och Postkodmiljonären i Göteborg. Det är exempel på program som TV4 drar fram när tv-bolaget måste visa att de sänder regionalt.

I februari begärde Myndigheten för radio och tv att få information om vilka program TV4 sänder som kan uppfylla kravet på regionala sändningar. I fjol beslutade TV4 att lägga ner alla sina regionala nyhetsredaktioner, men i sändningstillståndet står det svart på vitt att tv-bolaget ska sända regionala program. Idag kom listan på tv-program in till myndigheten.

Gotland, Ystad och Sundsvall

TV4 räknar bland annat upp program som dramasserien Wallander som utspelas i Ystad och Maria Wern som spelas in på Gotland. ”Unga bönder”, Gladiatorerna i Sundsvall och Postkodmiljonären i Göteborg är andra exempel på vad som finns med i listan.

Medier

Myndigheten för radio och tv har begärt in information om ”program”. TV4 vidgar definitionen och skriver att TV4Nyheterna sänder ”Inrikesjournalen”, ett nyhetssvep om vad som hänt runt om i landet. Man pekar på att nätverket av 25 lokala reportrar på tio orter utanför Stockholm bidrar till att lokala nyheter ökat kraftigt i riksnyhetssändningarna.

Om några veckor avgör Myndigheten för radio och tv om kraven på att sända regionalt därmed är uppfyllda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet