Kermit och Miss Piggy Foto: TT

Uppbrott i Hollywood

Uppdaterad
Publicerad

Tråkiga nyheter: ännu en separation skakar Hollywood.

Den här gången är det grodan Kermit och Miss Piggy från ”Mupparna” som går skilda vägar.

Det tillkännager Miss Piggy på sin Facebooksida.

Många barns uppväxt har präglats av The Muppet show. I USA sändes serien mellan 1976 och 1981, och ynglade sedan av sig i tv-program som ”Muppets tonight”, ”Muppets babies” och sju långfilmer. I Sverige sändes ”Mupparna” mellan 1996 och 1998.

I serien har nyckelrollerna Kermit och Miss Piggy någon slags parrelation. Den har inte alltid varit solskenspräglad, men nu verkar det vara helt slut.

Jobbar vidare ändå

Enligt nyhetsbyrån Reuters meddelar Miss Piggy genom sin officiella Facebook-sida att romansen mellan henne och grodan är över.

”Efter noga eftertanke, omtanke och en del tjafs, har grodan Kermit och jag fattat beslutet om att avsluta vårt förhållande”, skriver Piggy, och påpekar att hon och Kermit ändå kommer att bibehålla ett professionellt förhållande och jobba vidare tillsammans.

Göra slut-år

Misstänkt med Facebookuppdateringen är att den infaller lagom till att det snart är dags för Mupparna att göra comeback i tv-tablån.

I september sänds nya avsnitt av Mupparna på amerikanska tv-kanalen ABC.

Tidigare i år har fler Hollywood-par gått skilda vägar. Bland andra Jennifer Garner och Ben Affleck, Gwen Stafani och Gavin Rossdale, Sienna Miller och Tom Sturridge, Kourtney Kardashian och Scott Disick samt Sean Penn och Charlize Theron,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.