Modellen May Myat Noe från Burma vann ”Miss Asia Pacific World” i Seoul men valde att åka hem – och då tog hon med sig sin juvelprydda krona, värd omkring en miljon kronor. Foto: TT

Vann skönhetstävling – rymde med juvelkronan

Uppdaterad
Publicerad

En sydasiatisk skönhetsdrottning som avsatts för dåligt uppträdande har åkt hem med sin juvelprydda krona, värd omkring en miljon kronor.

Burmesiskan May Myat Noe vann i maj en regional skönhetstävling och den sydkoreanska arrangören av ”Miss Asia Pacific World Super Talent” ville sedan lansera 18-åringen från den före detta militärdiktaturen som popstjärna.

– Så snart hon kom hit skickade vi henne till ett sjukhus för att operera hennes bröst, säger organisationens talesperson David Kim enligt The Guardian och tillägger att det ”är vårt ansvar”.

”Vi kan inte kontrollera henne”

I samband med detta ska May Myat Noe ha satt sig på tvären, vilket ledde till anklagelser om bångstyrighet, lögner och samarbetsproblem.

– Vi kan inte kontrollera henne. Vi är väldigt arga men vill inte ha dåliga relationer mellan de koreanska och burmesiska folken, säger Kim, som säger sig ha betalat för två skivinspelningar, koreografer, boende och skönhetsoperationen som en del av en mångårig investering i att göra Myat Noe till superkändis inom ”K-pop”.

Nu antas hon ha återvänt till hemlandet, men har inte gått att nå för en kommentar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.