Böckerna om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist får två nya böcker. Foto: TT

Lagercrantz fortsätter på Millenniumserien

Publicerad

David Lagercrantz kommer skriva två nya böcker om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, enligt ett pressmeddelande från Norstedts.

”Jag kan helt enkelt inte låta bli. Det har varit så fantastiskt roligt att skriva, och ett sådant hisnande äventyr. Dessutom tror jag att jag har en riktigt bra story”, säger David Lagercrantz i ett pressmeddelande.

Extremt uppmärksammat boksläpp

Den fjärde boken i serien,”Det som inte dödar oss”, har sedan lanseringen översatts till 45 språk.

Millennium-uppföljare

Kulturnyheternas Ulrika Milles recenserade boken när den kom ut i augusti. Redan då var hon övertygad om att det skulle komma en fortsättning.

– David Lagercrantz är en ingen klant, han är en författare, han kan skriva. Det är en bok som alla trogna fans kommer vilja läsa ganska snabbt. Biblioteksköerna kommer bli långa.

Släpps 2017 och 2019

Böckerna är en fristående fortsättning på Stieg Larssons romantrilogi som har sålt i över 80 miljoner exemplar i hela världen.

Enligt Norstedts kommer den femte boken ge ut 2017 och den sjätte är planerad till 2019. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Millennium-uppföljare

Mer i ämnet