Orkesterjournalen är Sveriges enda tidskrift om jazz. Foto: TT

Världens äldsta jazztidning får ny chefredaktör

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Nygren blir efter årsskiftet chefredaktör för Orkesterjournalen.

– Svensk jazz befinner sig i en guldålder. Det görs en massa bra musik och det finns en mängd väldigt bra jazzmusiker. Att då få leda Orkester Journalen och skildra och driva på denna levande musikscen ska bli väldigt spännande och kul, säger Magnus Nygren i ett pressmeddelande. Han tar över efter Lars Grip som lett tidningen i åtta år.

Jazzens nya vägar

Magnus Nygren är musikkritiker i Svenska Dagbladet och redaktör för webbtidningen Soundofmusic sedan starten 2005. Han vill att Orkesterjournalen ska beskriva och granska vilka nya vägar jazzen tar men också lyfta upp dess rika tradition.

Medier

Enda tidskriften om jazz

Orkester Journalen startade 1933 och är Sveriges enda tidskrift om jazz. Den utkommer med sex nummer per år och drivs av en stiftelse bestående av Svensk Jazz, Musikerförbundet, Sveriges kompositörer och textförfattare, SKAP, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, Stim, och Svenska artisters och musikers intresseorganisation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet