Alec Baldwin, Meryl Streep, Snoop Dogg, Meat Loaf, Cindy Crawford, Gene Simmons och Jessica Simpson. Foto: Scanpix

Så röstade kändisarna

Uppdaterad
Publicerad

Vem ska du heja på i kvällens amerikanska presidentval? Kanske kan du få vägledning av din favoritkändis.

I går stod Barack Obama på scen med rockikonen Bruce Springsteen och rapparen Jay-Z i vågmästarstaten Ohio, i ett försök att locka röster från ett brett spektrum av väljare.

Obama och Romney slutspurtar in i det sista – och viftar gärna med kändisar som kampanjflaggar. I natt gäller det – och många USA-kändisar kampanjar för ”sin” presidentkandidat.

USA-val 2012

Obama har flest kändisvänner

Barack Obama är onekligen den som haft lättast att strö stjärnglans över sin kandidatur – med namn som Scarlett Johansson, Bruce Springsteen, Angelina Jolie, Snoop Dogg och Lady Gaga på listan över supportrar. På wikipedia finns en lista med över 300 skådespelare och musiker som stödjer den sittande presidenten.

Listan över kändisar som sluter upp bakom utmanaren Mitt Romney är betydligt kortare, men där finns också giganter såsom Sylvester Stallone, Clint Eastwood (som höll ett uppmärksammat tal på republikanernas konvent), Lindsay Lohan, Adam Sandler och Chuck Norris.

Här ser du hur nöjesvärldens profiler röstar i USA-valet.

De röstar på Barack Obama:

Lady Gaga

Mary J Blige

Julianne Moore

Eva Longoria

Andre Agassi

Snoop Dogg (aka Snoop Lion)

Beyonce Knowles

Ben Stiller

Meryl Streep

Alec Baldwin

De röstar på Mitt Romney:

Meat Loaf

Cindy Crawford

Gene Simmons

Stacey Dash

Ted Nugent

Jessica Simpson

Andy Garcia

Jon Voight

Kid Rock

Donald Trump

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2012

Mer i ämnet