Riksdagens talman Per Westerberg (M). Foto: TT

Westerberg deltar inte när Timbuktu får pris i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring artisten Timbuktus och hiphopgruppen Kartellens låt ”Svarta duvor och vissna liljor” fortsätter.

Nu står det klart att riksdagens talman Per Westerberg (M) inte kommer att medverka när Jason Diakité (Timbuktu) tar emot ett pris av Fem i tolv-rörelsen i riksdagen på onsdag, skriver svd.se.

I en kommentar till tidningen säger Westerberg att ”som talman undviker jag prisutdelningar som kan uppfattas som kontroversiella”.

Ny låt av Kartellen och Timbuktu

Däremot kommer han att inledningstala och delta i Fem i tolv-rörelsens manifestation mot rasism och främlingsfientlighet.

I Timbuktus och Kartellens låt talas det om att ”dunka Jimmie gul och blå”. Det har fått Sverigedemokraterna att reagera.

– Jag förutsätter att även andra partier tycker att det här är märkligt och att de därför inte förärar Timbuktu med sin närvaro, har Linus Bylund, presschef för SD-ledaren Jimmie Åkesson, tidigare sagt till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ny låt av Kartellen och Timbuktu

Mer i ämnet