Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Wiktoria: ”Jag känner pressen”

Uppdaterad
Publicerad

Wiktoria vinner Melodifestivalen 2017 om oddsen får styra.

Det gör inte Ace Wilder, som seglat neråt på listorna under tävlingens gång.

– Jag tror inte att det här är mitt år, säger hon.

Oddssiffrorna talar sitt tydliga språk.

Enligt majoriteten av dem tar Wiktoria hem Melodifestivalen i finalen i Friends arena på lördag. En satsad slant på henne ger 2,50 gånger pengarna hos flera av spelbolagen. Hennes bidrag ”As I lay me down” har också flest lyssningar av alla finalisterna på Spotify.

Melodifestivalen 2017

Wiktoria känner av förväntningarna, men försöker ignorera dem.

– Absolut, jag känner pressen, men jag försöker glömma bort den och bara fokusera på varför jag är här och njuta och ha kul. Jag är taggad, säger hon.

Ace Wilder inte längre favorit

Hon tror att den internationella juryn, som består av representanter från elva länder, kommer fälla domen.

– Jag tror det. Juryn tycker väldigt mycket olika och jag tycker det är väldigt jämnt i år. Så svenska folket kommer rösta på sina favoriter, men jag tror att juryns röster kommer avgöra hur det blir.

Ace Wilder tävlar i finalen för tredje gången och kom trea förra året med det tekniskt avancerade numret ”Don't worry”. Inför årets Melodifestival tippades hon bli en av artisterna som slåss om pallplatserna. Nu, några dagar innan finalen, har hon rasat hos spelbolagen och på Spotify.

– Förra året kände jag press. I år är det inte så. Det var en chansning men den här låten med en 80-talsrefräng och jag var förberedd på vad som helst. Jag känner inte den pressen längre. Det känns ganska bra, jag känner mig lugn, säger hon.

”Inte mitt år”

Påverkas du av odds och spellistor?

–  Nej egentligen inte för jag låg inte jättehögt med ”Busy doin nothing” heller. Man vet aldrig vad som händer. Nu tror inte jag att det här är mitt år. Det tror jag inte. Jag tror att det är därför jag har lite distans till allting...men man vet aldrig.

Hur är konkurrensen?

– Stark som fan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet