Wyclef Jean vill jobba med Icona Pop

Uppdaterad
Publicerad

Forne Fugees-stjärnan Wyclef Jean är i Sverige för att spela – och för att övertala svenska duon Icona Pop till ett samarbete. Det säger sångaren till Gefle Dagblad.

Svenska popduon Icona Pop, som haft stora framgångar med singeln ”I Love It”, har ett fan i världsstjärnan Wyclef Jean. Och Jean, som var en av medlemmarna i legendariska The Fugees, hoppas på ett samarbete med duon på sin nästa soloskiva.

Det avslöjar han i en intervju med Gefle Dagblad, som mötte Jean i samband med att en spelning i Sandviken igår kväll. Han fick upp ögonen för Icona Pop i arbetet med sin nya skiva, berättar han.

”Det är vad jag kallar ödet”

– Jag lyssnade på dem när vi flög mellan Norge och Arlanda och jag sade till min promotor att jag vill få tag i det här bandet när vi landar. När vi sedan står på flygplatsen säger han till mig att de står lite längre bort. Så det är vad jag kallar ödet. Det var som ur en film.

Efter att ha träffat Icona Pop och småpratat med dem gick Jean också på deras spelning på Gröna Lund i Stockholm. Nu siktar han alltså på att duon ska gästa på hans nästa skiva.

”Sverige är mitt mål”

Wyclef Jean berättar också för Gefle Dagblad att han har ett särskilt nära band till Sverige.

– När jag är i Europa är Sverige mitt naturliga mål. Jag vet inte varför men känslomässigt och spirituellt känner jag ett samband med Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.