Nano och Ace Wilder till final i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Debutanten Nano och Ace Wilder går vidare till final i Melodifestivalen 2017. Boris René och De vet du får tävla på nytt i Andra chansen i Linköping.

– Jag har hittat min mening med livet och det är att stå här och prata om det här. Förhoppningsvis kunna inspirera kids och ungdomar, säger Nano.

Tv-tittarna har sagt sitt och Melodifestivalens första deltävling i Scandinavium i Göteborg är avgjord. Nano och Ace Wilder går direkt till finalen i Friends arena i Stockholm den 11 mars. 

Vinsten och uppskattningen fick Nano att tappa fattningen helt.

Melodifestivalen 2017

– Jag är rätt tom och snurrig. Jag släppte all glädje till publiken. Jag började promenera ut och jag insåg att det är så mycket kärlek här inne så jag blev knockad, glömde bort att det fanns trappor och höll på att ramla, en ordentlig vurpa men jag garvade. Nu ska jag krama min familj, säger han.

Han avslutade sitt framträdande med ett kuppa in ett kärlekstal.

”Känns overkligt”

Vad ville du säga med det?

– Det är så jag lever med mina barn. Nummer ett är kärlek. Jag fick sådan kärlek så det var viktigt att få framhäva det. Jag vill ge kämparglöd och säga till alla där ute att jag förstår er. Ni som kämpar med att få in lönen eller er mobbade eller ensamma: jag är med er. Precis som alla andra, jag är ingenting annat.

Ace Wilder har tidigare kommit på andra och tredje plats i finalerna.

–  Det känns overkligt och jättebra. Jag har så mycket energi i min kropp nu att det är svårt att stå stilla. Nu ska jag dansa och kanske dricka lite champagne, säger hon.

Boris och De vet du till Andra chansen

Hade du förväntat dig det här?

– Nej, jag har inte läst någonting, inte hört någonting. Jag hörde Nanos låt och då blev jag skitskraj. Jag tänkte att nu är det kört.

Boris René och De vet du hamnade på en tredje- och fjärdeplats och tävlar därmed på nytt i Andra chansen i Linköping den 4 mars. Dinah Nah, Charlotte Perrelli och Adrijana fick se sig besegrade och utslagna ur tävlingen.

Det här var första gången 30-årige Nano ställde sig på Melodifestivalens scen och han sopade banan med veteranerna Dina Nah och Charlotte Perrelli.

Vann publikundersökningen

I en publikundersökning som gjordes av den officiella fanklubben Melodifestivalenklubben under genrepet i fredags blev debutanten Nano Omar överlägsen favorit med 40,6 procent av publikens röster.

17, 2 procent av samma publik hoppades också att Boris René skulle gå till final. Lägst antal röster i undersökningen fick Charlotte Perrelli, som fick nöja sig med 1,5 procent.

Perrelli kom sist i deltävlingen med sin självbiografiska låt ”Mitt liv”.

Men en veteran gick i alla fall vidare – Ace Wilder med upptempolåten ”Wild child”.

Nästa vecka tävlar Mariette, Benjamin Ingrosso, Dismissed, Roger Pontare, Etzia, Lisa Ajax och Allyawan i deltävling nummer två i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2017

Mer i ämnet