Youtube-stjäronorna Clara Henry, IJustWantToBeCool och Tova Helgesson. Foto: Skärmdump Youtube

Youtube-festival ställs in

Publicerad

Youtube-festivalen Vidstar ställs in på grund av låg biljettförsäljning. ”Det är med sorg i hjärtat som vi behövde ställa in” säger Emma Egnell, producent Vidstar festival.

Festivalen skulle ha gått av stapeln i Stockholm i början av september i år. På scenen i Globen skulle Youtube-stjärnor som Clara Henry, Tova Helgesson och IJustWantToBeCool tagit plats. Men nu ställs evenemanget in.

– Det är med sorg i hjärtat som vi behövde ställa in. Men det är av respekt för fansen och för kreatörerna. Intresset för att köpa biljetter alldeles för lågt så det hade inte blivit en arena upplevelse som vi hade kunnat vara stolta över, säger medgrundaren och producenten Emma Egnell till Kulturnyheterna.

”Flög inte riktigt”

Evenemanget skulle bestå av två delar: en festivaldel och en konferensdel. Men konferens delen kommer fortfarande att genomföras.

– Där ser vi att det finns ett jättestort intresse. Vi tänker att det är kanske där vi får börja för att lära och förstå. Vi hade lite högtflygande planer och så flög det inte riktigt.

Tror du att festivalen ändå kan bli verklighet någon gång i framtiden?

– Jag hoppas verkligen det. Det här är ju ett fenomen som fungerar i resten av Europa och i USA, så det ska vi väl absolut kunna få till.

Men innan de gör ett nytt försök med att få festivalen att blir verklighet så tror Emma Egnell att de behöver gå tillbaka och fundera på varför det inte blev som de hade hoppats på med årets festival.

– Vi tror jättemycket på idén, den ligger absolut i tiden, men vi kanske var ett år för tidiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.