Amanda Fondell använder sig av speglar som kommer spricka. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Amanda Fondells speglar orsakar debatt

Amanda Fondell testar sitt spegelnummer för första gången på scenen. Men efter första repetitionen går diskussionen vilt till.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
Mycket känslor för Amanda. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

"Dumb" är ett tekniskt avancerat nummer – och därför tvingas produktionen till långa diskussioner mellan första och andra repetitionen. Amanda Fondell inleder numret sittandes, instängd mellan fyra speglar. Men hon gör till sist som Thorsten Flinck – och reser sig.

Speglarna visar olika reflektioner och vinklar

"Idol"-vinnaren från 2011 har med sig fyra dansare på scenen – men ingen av dem syns till. De står nämligen bakom speglarna och rullar dessa i olika vinklar på scenen. Speglarna visar olika reflektioner och vinklar av Fondell i bild. Samtidigt fylls scengolvet av en hel del rök.

Dansarna, som återfinns bakom speglarna, får kämpa med att inte hamna i bild. Ibland reflekteras de så att de syns ut mot publiken. Ljusshowen går i vitt – medan LED-balkarna är nedsläckta.

Syns i speglarna

Trots ett bra rep från Amanda finns det saker som behöver finslipas. Kameramännen och dansarna som flyttar speglarna syntes nämligen i reflektionerna – ett problem som måste undkommas till lördagens sändning.

– Man får jobba hårdare. Allt ska inte sitta på första repet. Det är mycket att öva på, mycket att repetera, säger Amanda.