Anna Book.
Foto: Stina Stjernkvist/Felicia Holte/SVT

Anna Books bidrag ”Himmel för två” diskvalificeras från Melodifestivalen 2016

Bidraget "Himmel för två" diskvalificeras från Melodifestivalen 2016. Orsaken är att låten var med i den moldaviska uttagningen till Eurovision Song Contest 2014. Därmed är låten framförd offentligt och den finns även tillgänglig online. 

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman och Anette Helenius, projektledare Melodifestivalen 2016.
Melodifestivalens exekutiva producent Christer Björkman och Anette Helenius, projektledare Melodifestivalen 2016 under presskonferensen. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Sedan det framkommit att ”Himmel för två”, skriven av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg och Camilla Läckberg, redan har deltagit i den moldaviska uttagningen så diskvalificeras den med omedelbar verkan från Melodifestivalen 2016. I Moldavien tävlade låten med titeln ”Taking care of a broken heart”.

– Våra regler är glasklara. Är låten publicerad före tävlingen så får den inte delta i Melodifestivalen. Det här är så klart djupt olyckligt för alla inblandade och jag känner verkligen med Anna Book som drabbas hårt av detta, säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen.