Melodifestivalens app.
Foto: SVT

Allt om Melodifestivalens app

Melodifestivalens officiella app är tillbaka! Med den hjärtröstar du gratis, tippar och håller koll på resultat och startfält. Här får du veta allt om vår Melloapp!

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
Melodifestivalens app.
Foto: SVT

I Melodifestivalens app röstar du med hjärtat – gratis! Genom att få hjärtat i appen att växa visar du hur mycket du gillar varje bidrag och i direktsändningen syns det i TV-rutan hur intensivt du och alla andra som har appen röstar.

Du kan hjärtrösta upp till fem gånger på varje bidrag oavsett vilket bidrag som står på scenen. Och en hjärtröst är självklart lika mycket värd som en telefon- eller SMS-röst!

Under ”Start" kan du se vilket bidrag som just står på scenen och få koll på kvällens övriga startfält. I veckorna, mellan varje lördags sändning, berättar vi det senaste du behöver veta om Melodifestivalen.

Är du bra på att gissa vem som vinner? Vill du visa det för dina vänner? I appen kan du tippa resultatet, vecka för vecka. Du kan också, om du vill, låta dina Facebookkompisar se din gissning, och du kan även se deras. Det enda som krävs är att du kopplar ditt Facebook-konto till appen. Gör du det kan du och dina vänner också se hur ni röstar under programmet.

Du kan lägga fem röster på varje bidrag. Räcker inte det kan du självklart ringa eller sms:a på vanligt sätt. Även det blir lättare med appen; klicka dig bara in till respektive artistpresentation och välj sedan hur du vill rösta så hjälper appen till.

Melodifestivalen, som appen heter, finns att ladda ner i appbutikerna; Windows Phone store, Google Play och App Store.

Vill du veta mer?

Har du en iPhone, iPad eller Andoroid kollar du i Vanliga frågor och svar

Har du en Windows Phone väljer du istället Vanliga frågor och svar för Windows Phone

Vill du läsa våra villkor hittar du dem här.

Har du frågor som inte besvaras här eller i dom vanliga frågorna vi länkar till ovan? Skriv då till Tittarservice, men kolla gärna först ifall någon annan har ställt samma fråga.