Om cookies på våra tjänster

SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter

Djur och natur i Sverige och världen

SVT1 Torsdagar 20.00

Sändningar

Nästa program

Avsnitt 1

Kommer att publiceras i SVT Play

Del 1 av 8. Sida vid sida med vårt största rovdjur, brunbjörnen. Den är stor, stark och smidig. Yvette Hermundstad är i Rumänien i ett av Europas allra björntätaste områden för att ta reda på hur det är att leva med så många björnar runt knuten. Martin Emtenäs är i ett av Sveriges björnrikaste områden för att försöka få se en vild svensk björn. Programledare: Yvette Hermundstad och Martin Emtenäs.

Även i SVT1 2/11

 Sänds i HD , 5.1-ljud.

Om Mitt i naturen

Djur och natur med Martin Emtenäs och Yvette Hermundstad.

Sändningar

En brunbjörn.
Björnarna har närmat sig staden i Rumänien. Foto: Kalle Segerbäck/SVT

Björnar mitt i staden

I kvällens säsongsstart av Mitt i naturen får vi se vilda björnar äta sopor mitt i staden.

Läs mer
Två björnar äter sopor.
Björnarna i Rumänien har börjat äta sopor till vardags. Foto: Kalle Segerbäck/SVT

Chatta om björnar

Klockan 21:00 öppnar chatten med Yvette Hermundstad och björnexperten Veronica Sahlén.

Läs mer
En man lutandes mot ett träd, en kvinna sittandes vid träd.
Mitt i naturen Eftersnack avsnitt 1. Foto: Helena Cot/SVT

Lär känna Markus och Jonna

Det första avsnittet av podcasten Mitt i naturen Eftersnack är här.

Läs mer
Markus Torgeby och Jonna Jinton
Markus Torgeby och Jonna Jinton. Foto: Helena Cot/SVT

Mitt i naturen startar podcast

I höst tar Mitt i naturen ett större grepp om hemsidan och aktiviteten på webben genom att skapa podcasten Mitt i naturen Eftersnack.

Läs mer
Yvette Hermundstad med björnar.
Yvette Hermundstad är bara sju meter från två vilda björnar. Foto: Lajos Berde

Yvette Hermundstad – sju meter från vilda björnar

– Jag tittade åt höger upp mot vägen och där kommer det en björn vandrandes ner och inte bara en utan två! Det är en bild som etsat sig fast i mitt huvud som jag aldrig kommer att glömma. Säger Yvette.

Läs mer
Björn på äng.
I säsongens första avsnitt av Mitt i naturen får vi riktig närkontakt med vilda björnar. Foto: SVT

Säsongsstart torsdag 20:00

Nu på torsdag startar höstens säsong av Mitt i naturen, en säsong där Martin och Yvette ger sig ut i naturen tillsammans men på olika håll. Under säsongen får vi uppleva och se allt från björnar i Rumänien till fjällrävar i de svenska fjällen och Gibbonapor i Thailand.

Läs mer

Nu är årets bidrag utvalda

Bidragen till årets tittarfilmstävling är nu utvalda - vilka det blev ser ni i höstens program. Säsongen startar den 30 oktober.

Läs mer