Alf Svensson: Skickligt av Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Efter statsministerduellen mellan Löfven och Reinfeldt kommenterades deras insats av tre politikerveteraner i Agenda.

Alf Svensson (KD) tycker att det är smart av Stefan Löfven att sträcka ut en hand över blockgränsen:

– Det är naturligtvis ett skickligt taktiskt drag.

Svensson kommenterade debatten tillsammans med Mona Sahlin (S) och den gamle Ny Demokrati-ledaren Ian Wachtmeister.

Trion tyckte att det saknades lite ”fart och fläkt” som Svensson uttryckte det, men Sahlin menade att det samtidigt gjorde att sakfrågorna fick ta plats:

Agenda

– Väljarna vinner ju på att det inte bara är hur man säger utan också vad man säger. Även om det kanske var lite trist var den väldigt saklig, sakfrågorna fick plats.

Ian Wachtmeister drog paralleller till både Svensson och Sahlin när han kommenterade kvällens Duell. Han menade att Löfven var ”trovärdig som Alf Svensson” och att Reinfeldt var mer som Mona Sahlin, ”han är besserwisser och förklarar hur det är och ser ut som att han vet allting”.

– Allt var inte bättre förr, sa Sahlin om Wachtmeisters påstående.

”Tillgång för väljarna”

Alf Svensson tyckte också att det har varit så många debatter och dueller att väljarna kan tröttna.

– Det finns en risk att folk blir lite trötta och kanske lite mindre intresserade. De två som var framme här i kväll har väl nu debatterat jag vet inte hur många gånger.

– Nu tror jag att den sista veckan skulle man behöva tala om enbart vad man vill och inte säga ”jag är bäst och du är sämst”.

Mona Sahlin höll inte med om det utan tyckte att det snarare var något positivt.

– Det är en tillgång för väljarna att utfrågarna är så tuffa och att det sker i både tv och tidningar och debatterna är väldigt många.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agenda

Mer i ämnet