Scott Goodwin är kommunpolis och samarbetar med Lanstrafiken Kronoberg och Transdev. Foto: SVT

Polisen: ”Det är ett resursproblem”

Publicerad

Personalen på Krösatågen tycker att polisen sällan har tid att komma när de larmar. Speciellt när incidenterna sker långt från ändstationerna.

– Jag förstår personalens frustration. Det är framförallt ett resursproblem. Hade vi haft flera resurser kanske vi kunde agerat snabbare, säger kommunpolis Scott Goodwin.

Enligt polisen är det en prioriteringsfråga vilka brott resurserna ska fördelas mellan. Händelserna som sker på Krösatågen får helt enkelt tävla med övriga händelser i regionen som behöver polisinsats.

Kameror ska öka tryggheten

Länstrafiken Kronoberg fick nyligen tillstånd att använda övervakningskameror på Krösatågen som trafikerar sträckan mellan Växjö och Hässleholm, detta efter flera hotfulla incidenter. Polisen som har ett samarbete med Länstrafiken Kronoberg och Transdev, som är personalens arbetsgivare, hoppas nu att kamerorna ska öka tryggheten på sträcken.

– Förhoppningsvis kommer kamerorna öka tryggheten på tågen och vi kommer ha större chans att identifiera personer som begår brott, säger Scott Goodwin, kommunpolis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.