Foto: Patrick Demachalier/Hovet

Bildextra: Madeleine och Chris

Uppdaterad
Publicerad

Se bilderna från prinsessan Madeleine och Chris O'Neills liv tillsammans.

På lördagen är det äntligen dags. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifter sig klockan 16 i Slottskyrkan. SVT sänder vigseln direkt och på SVT:s specialsajt går det att läsa allt om bröllopet.

Till bröllopet kommer hundratals gäster och kungligheter från hela världen. Se hela gästlistan här.

Prinsessan Madeleines bröllop

Träffades i New York

Förhållandet blev känt i januari 2011. I februari i år bekräftade hovet att paret är sambos. De träffades genom gemensamma vänner i New York, berättar prinsessan Madeleine i en intervju som Hovet publicerat på sin hemsida.

Prinsessan Madeleine bor sedan två år tillbaka i New York där hon arbetar med Childhood Foundation. Chris O'Neill är 38 år gammal och arbetar inom finansbranschen i New York. Han kommer från en välbärgad familj och har en examen från Columbia business school i New York.

Förra förlovningen sprack

Prinsessan Madeleine har tidigare varit förlovad med juristen Jonas Bergström. De utväxlade ringar i augusti 2009, och planerna var att bröllopet skulle hållas någon gång under ”senhösten” 2010 eller ”vintern 2011”. Men efter en tid av spekulationer i medierna sprack förlovningen, och i april 2010 bekräftade hovet:

”De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll”, skrev hovet då på kungahusets hemsida.

Prinsessan har senare berättat att den brutna förlovningen och skriverierna kring dem innebar en hård press för henne.

– Att allting blev så uthängt var en svår period i mitt liv, sade hon i en lång intervju med Dagens Industri Weekend.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsessan Madeleines bröllop

Mer i ämnet