Foto: TT

Bisyssla med flyktingar avslöjad

Uppdaterad
Publicerad

En enhetschef på Migrationsverket region Stockholm driver samtidigt ett bolag som förmedlar jour- och familjehem för ensamkommande barn till kommuner, avslöjar Aftonbladet.

Chefen är delägare på ett företag som förmedlar jour- och familjehem för ensamkommande i Stockholm, där personen också är enhetschef på Migrationsverket. Företaget har sedan oktober förmedlat 12 hem och för tillfället står 30 familjer på kö för att bli godkända som hem, skriver Aftonbladet.

På tidningens fråga om de två rollerna utgör en motsättning blir svaret:

– Ja, alltså jag tänker så här. Jag är ny här och har inte bestämt mig än om jag ska vara här eller där. Jag ser inte den motsättningen än, men den dagen jag ser det kommer jag självklart att dra mig ur någon av dem.

Anställda på statliga myndigheter lyder under lagen om offentlig anställning som strängt reglerar vilka bisysslor som är godtagbara.

TT har bett Migrationsverket uttala sig om huruvida chefens verksamhet vid sidan av tjänsten är acceptabel eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.