Foto: TT

Borg om Löfven: ”Agerat märkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är mycket i statsminister Stefan Löfvens agerande som Anders Borg tycker är märkligt. Det framgår av Ekots lördagsintervju med den förra moderate finansministern som numer är ”vi” med Kinnevik.

Anders Borg tycker att Stefan Löfven skött inbjudan till förhandlingarna med Alliansen på ett mycket märkligt sätt och menar att Löfven borde satt sig ner med ett ordentligt förhandlingsbud. Han kallar statsministerns ord om öppen hand för en knuten näve.

– Han verkar föreställa sig att han är kvar på arbetsmarknaden och att det är nån arbetsgivarpart som ska komma med bud till honom, säger Anders Borg i intervjun.

Decemberöverenskommelsen

Och ett extraval tror han inte kommer att leda till någon öppning i svensk politik.

– Jag tror att det (valet) kan leda till att vi får ett ännu större problem i termer av Sverigedemokraterna, säger Anders Borg i Ekots intervju.

Löfven: Jag är inte alltför imponerad

Statsminister Stefan Löfven svarade på kritiken efter sitt jultal på lördagen.

– Anders Borg var en av dem som var tydlig i valrörelsen med ett nej (till förhandling) och att man gick till val med Alliansens budget.

Han passade också på att säga vad han tyckte om Borgs snabba sorti ur politiken.

– Anders Borg var den som smet ut bakvägen när det började blåsa lite, så jag är inte alltför imponerad, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet