Caféstuga brann ner

Uppdaterad
Publicerad

Timmerstuga från 1700-talet totalförstörd

Karl XII:s café brann under natten till söndagen ner till grunden. Byggnaden som inhyste cafét är en timmerstuga med anor från 1700-talet. Den ligger i Lenungshammar i friluftsområdet Glaskogen i Västvärmland och är ett populärt utflyktsmål.

Det var en granne som upptäckte att det brann i byggnaden och larmade räddningstjänsten.

– När vi kom dit var fastigheten nästan helt nerbrunnen, det fanns ingenting att rädda, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika.

För systrarna Lisbeth och Ingalill Augustsson var det en extra sorglig  upptäckt att byggnaden brunnit ner då det var deras mors barndomshem och en plats där de firat många högtidsstunder.

–Det är en fruktansvärd chock. Vi har haft 50, 60, 70, 80 och 90-års kalas här. Vi har haft skolträffar och kusinträffar. Och senast idag sa mamma att jag som tänkte att jag skulle få ha begravning i Karl XII stuga, säger Ingalill Augustsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.