Foto: Jamshid Jamshidi.

Efter oroligheterna: Nu förstärker polisen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare ikväll uppgav polisen att man inte förväntade sig mer oroligheter i centrala Stockholm, men nu backar man och bullar upp med extra resurser.

En större polisinsats sattes in i samband med ”Folkets demonstration” i Stockholm. Kort efter manifestationens slut bröt ett stort slagsmål ut.

Polisen har nu förstärkt insatsen i centrum.

– Vi vill inte chansa, säger Albin Näverberg vid polisen.

Tre greps

Ungefär en halvtimme efter demonstrationen var det ett större slagsmål i centrala Stockholm, uppger polisen. Tre personer greps för misshandel, men släpptes senare på kvällen. Det är oklart om misshandeln hade med demonstrationen att göra.

På fredagskvällen drabbade ett hundratal män som tros vara från olika huligangrupper samman med polis och väktare. Men polisens presstalesperson Albin Näverberg uppgav tidigare under lördagen att inget tydde på att det skulle bli oroligt under kvällen.

”Noll till hundra”

Men det tas nu tillbaka, polisen har satt in extra personal i centrum på grund fredagens våldsamheter. Risken finns att något liknande kommer ske under lördagen.

– Då gick det från noll till hundra på kort tid och från hundra till noll på kort tid, säger Näverberg.

Polisen har kontrollerat en del av fredagens våldsmakare. Enligt Näverberg bor en del av dem i Stockholm men han säger att folk inte behöver vara oroliga.

– Hittills under kvällen har det varit väldigt lugnt. Vi har faktiskt inga allvarliga händelser just nu i centrala Stockholm, säger han vid 21-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.