Foto: Scanpix

American Apparels vd får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska klädföretaget American Apparel, som även har butiker i Sverige, ger sin vd och grundare Dov Charney sparken med hänvisning till misstankar om tjänstefel, utan att vilja specificera närmare vad det rör sig om. Det skriver Wall Street Journal.

Företaget har den senaste tiden kritiserats för sina sexistiska bilder, och har samtidigt stora ekonomiska problem. Att vd:n sparkas innebär att de ekonomiska problemen riskerar att förvärras och nu ska American Apparel diskutera vägar framåt med sina kreditgivare.

Dov Charney startade företaget 1998 och valde då att producera kläderna i USA samtidigt som han förespråkade invandringsreform. Enligt tillfällige vd:n John Luttrell kommer American Apparel även i fortsättningen att tillverka kläderna i USA.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet