Börsen stängde nära nollan

Publicerad

Stockholmsbörsen rörde sig marginellt på onsdagen och stängde nära nollan. ABB och SSAB belönades med rejäla uppgångar efter bolagens delårsrapporter.

OMXS-index stängde på 452,4, i det närmaste oförändrat jämfört med tisdagen. De ledande Europabörserna steg marginellt.

Bland tungviktarna på börsen drog teleoperatören Telia Sonera mest uppåt. Aktien steg 1,0 procent. Verkstadskoncernen ABB:s aktie steg 1,4 procent efter en delårsrapport för andra kvartalet som visade ett kraftigt lyft för orderingången.

Men Astra Zeneca backade 0,7 procent efter en oväntat svag delårsrapport från konkurrenten Glaxo Smith Kline.

Rapporterande stålkoncernen SSAB:s A-aktie gav draghjälp uppåt med en uppgång på 1,8 procent trots ett oväntat svagt resultat. Uppgången kom sedan det i tisdags meddelades att nästan 95 procent av ägarna sagt ja till en fusion med den finska konkurrenten Rautaruukki.

Hotellkedjan Rezidors aktie föll med 2,0 procent efter en delårsrapport. Flygbolaget SAS aktie sjönk med 0,4 procent sedan bolaget, likt rader av utländska flygbolag, ställt in flygningar till Tel Aviv i Israel, i kölvattnet på den israeliska Gaza-offensiven och en ökad risk för attacker mot flygtrafiken.

Electrolux B-aktie föll 1,4 procent efter en sänkt prognos från konkurrenten Whirlpool.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.